Korisni savjeti

Naučite upravljati web prostorom

Promjena lozinke

Prilikom otvaranja web hostinga, od nas dobijete inicijalne podatke za pristup vašem web prostoru. Nakon što iste preuzmete, savjetujemo vam da odmah promijenite lozinku za pristup FTP/cPanelu. Savjetujemo da uvijek koristite cPanel generiranje lozinki jer je takvo kreiranje lozinki brzo i pouzdano jer se koriste složene forme lozinke.

Često korisnici koriste lozinke koje je njima lako pamtiti, ali zato hakeri do njih dolaze vrlo brzo. postoje softveri koji vam pronađu lozinku u možda par sekundi, ako se znači koristite jednostavnim nazivima za lozinku.

Čak i ako koristite složenu formu lozinke, dobro je povremeno mijenjati lozinku, bar svakih par mjeseci. To se ne odnosi samo na pristupne podatke za FTP/cPanel , nego i na lozinke vaših e-mail adresa i administracije vaših skripti.

Važno je napomenuti da može doći do situacije kada je vaše lokalno računalo, sa kojeg pristupate FTP/cPanelu, zaraženo te vam hakeri na taj način uzimaju pristupne podatke primjerice iz FTP softvera. Kod takvih situacija bitno je naravno što prije promijeniti lozinku, ali je ne odmah upisivati u FTP softver. Prvo treba očistiti računalo i tek kada ste sigurni da ste to uspješno učinili, opet možete upisati pristupne podatke u FTP softver.